Cum alegem plăcile ceramice pentru băile mici 

De cele mai multe ori, atunci când avem o baie de mici dimensiuni, ne dorim să o decorăm în așa fel încât să arate mai încăpătoare, luminoasă și să eficientizăm cât mai bine spațiul de depozitare. Mai ales dacă locuim la bloc, ne putem afla în această situație. Putem spune, în același timp, că băile mici vin și cu oportunitatea de a fi creativi.  

Probabil că primul lucru la care vă gândiți este acela că va fi nevoie să folosiți cât mai mult alb. Într-adevăr, albul păcălește ochiul astfel încât un spațiu să pară mai mare. În plus, creează percepția de curățenie, lumină și chiar eleganță și este o culoare potrivită pentru baie datorită faptului că aduce sentimentul de calm, confort și relaxare.  

Acest lucru nu înseamnă, neapărat, că e nevoie să ne limităm doar la alb când alegem gresia sau faianța potrivită. Putem folosi același efect prin culori deschise, pastelate sau prin combinația de alb-negru, pe care o veți vedea tot mai des în amenajările interioare din 2023. E important să utilizați suprafețe lucioase care reflectă lumina și amplifică efectul vizual de spațialitate. Nu doar că baia va oferi un aspect mai aerisit și elegant, chiar modern, dar în funcție de stilul pe care vă doriți să-l abordați, puteți obține  rezultate foarte variate. 

O altă modalitate bună pentru a pune în evidență o baie mică este de a introduce texturi diferite. Important, în astfel de cazuri, este să creăm un contrast: fie prin culori, texturi sau tipul de plăci alese.  

Modele de gresie și faianță  

Un mod bun de a conferi unei băi mici personalitate este de a transforma gresia în piesa de rezistență. Aceasta poate fi ori într-o culoare diferită față de restul încăperii –  o culoare închisă în contrast cu faianța, de exemplu -, pentru un design de impact ori poate ieși în evidență prin formă, textură sau dimensiune: se pot folosi plăci decorative sau plăci de tip mozaic. Un alt aspect despre care probabil ați mai auzit este că se recomandă folosirea plăcilor de mari dimensiuni pentru a se crea senzația de volum. 

Pentru pereți, puteți opta pentru plăci ceramice mai mari. Dacă preferați culorile pastel, pot fi folosite plăci decorative, în culori puternice pentru realizarea unui contrast care va da personalitate amenajării. 

Desigur, când vorbim despre un design interior în tendințe nu putem să nu menționăm mozaicurile. În primul rând, sunt o alegere ideală pentru baie datorită faptului că pot fi folosite la placarea suprafețelor în pantă și primesc caracteristicile tehnice ale plăcii ceramice din care se compun. Fie că alegeți o textură lucioasă sau mată, aceste plăci ceramice sunt create pentru a atrage atenția. Puteți alege modele de faianță în două culori sau  decoruri care să adauge un plus de personalitate și eleganță spațiului dumneavoastră, adăugând chiar și o notă artistică, luxuriantă. 

Tipuri de faianță pentru băi mici 

Faianța 3D este o alegere de luat în considerare atunci când amenajați o baie mică. Este un tip mai nou, dar tot mai apreciat de specialiști pentru aspectul inedit pe care-l oferă și senzația de spațialitate. Reliefurile și volumele tridimensionale creează jocuri de lumini originale și adaptate stilurilor contemporane. Colorate sau albe, cu diverse modele, mate sau lucioase, plăcile 3D sunt ideale pentru a aduce o doză mare de originalitate unei bai, fie că alegem să decorăm întreaga suprafață sau doar un perete.  

Pentru o încăpere mică, recomandăm plăci 3D sau fără relief, cu suprafețe lucioase într-o culoare deschisă, care să lumineze acest spațiu. Selectarea unor plăci de faianță de dimensiuni mai mari (50x25cm sau 60×30 cm) ajută în demersul de a crea spațialitate unei băi mici. 

Modele de gresie și faianță pentru băile cu duș 

O altă modalitate de a crea un spațiu interesant este să aducem un efect decorativ zonei dușului. Cea mai în vogă tendință este aceea de a utiliza forța creativă a mozaicurilor ceramice porțelanate sau a plăcilor ceramice decorative. 

Plăcile ceramice  cu relief sau decorurile care aduc un contrast sunt o alegere bună atunci când ne dorim să scoatem în evidență o anumită zonă, precum cea a cabinei de duș sau a căzii de baie. Pentru podelele băilor se recomandă să folosiți gresii porțelanate sau gresii de interior cu proprietăți antiderapante bune și absorbție de apă mică. 

O altă modalitate ușoară și versatilă de a da culoare și personalitate unui spațiu,  mai ales în zona de duș o reprezintă folosirea mozaicului ceramic. Utilizarea mozaicului conferă vibrație, contrast și culoare unui spațiu și dă forță imaginației în realizarea unei zone decorative de mare impact estetic. 

Dacă utilizați un mozaic ceramic porțelanat, atunci asigurați nu numai valoare stilistică ci și funcțională podelelor și pereților încăperilor cu umiditate ridicată sau a spațiilor exterioare. Mozaicul poate fi aplicat pe suprafețe în pantă sau pereți curbați si are foarte bune proprietăți antiderapante, ceea ce face din acesta o piesă de rezistență în amenajări interioare. 

CESAROM vă oferă nenumărate tipuri de gresie și faianță, ideale pentru băi, iar ofertele pot fi consultateAICI. Folosiți CESAROM AR Designer pentru a testa plăcile ceramice disponibile pe website în spațiul dumneavoastră. 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.